جایگاه تأثیرگذار منابع ثروت و اموال عمومی (انفال) در نگاه وحی و سیره پیامبر اعظم9 و اهل بیت: در مصرف و نیز چگونگی مالکیت آن، از آغاز اسلام تاکنون مورد توجه اندیشمندان اسلامی بوده است. ازهمینرو، مباحثی مانند گونههای انفال و نیز کیفیت تصرف و مالکیت آن، همواره محل نزاع و مناقشه فریقین قرار گرفته است. جستار پیش رو با نگاهی تازه، برخی اختلافات فریقین در این باره را مورد واکاوی قرار میدهد و در ادامه با نگاهی تطبیقی و مقایسهای به مصادیق انفال در فرهنگ وحیانی و سیره نبوی9 و اهل بیت پاکش:، ضمن رفع تعارض آیات انفال و خمس و دفع شبهه نسخ، دیدگاهی نو و قابل جری در بهرهگیری از آنها را در حکومت اسلامی تحت اشراف ولی فقیه ارائه خواهد داد. در این نوشته اثبات میشود که از نگاه قرآن کریم و سیره نبوی9 و کلام اهل بیت:، انفال مربوط به شأن حقوقی پیامبر (نبوت و ولایت) و اهل بیت (امامت و ولایت) است که به جانشینان آنان به عنوان حاکمان اسلامی در جهت تأمین منافع عامه مردم و اداره حکومت انتقال مییابند و در عصر غیبت در اختیار ولی فقیه که حکومت، اجرا و اداره جامعه دینی را بر عهده دارد، قرار میگیرد.
نقیب, حجت الاسلام سید محمد, عشریه, رحمان, خاکسار کُندر, مهران. (1398). تحلیل مدیریت منابع عمومی ثروت (انفال) با تأکید بر انفال در حکومت اسلامی. فصلنامه علمی - پژوهشی حکومت اسلامی, 24(1), 117-136.
MLA
حجت الاسلام سید محمد نقیب; رحمان عشریه; مهران خاکسار کُندر. "تحلیل مدیریت منابع عمومی ثروت (انفال) با تأکید بر انفال در حکومت اسلامی". فصلنامه علمی - پژوهشی حکومت اسلامی, 24, 1, 1398, 117-136.
HARVARD
نقیب, حجت الاسلام سید محمد, عشریه, رحمان, خاکسار کُندر, مهران. (1398). 'تحلیل مدیریت منابع عمومی ثروت (انفال) با تأکید بر انفال در حکومت اسلامی', فصلنامه علمی - پژوهشی حکومت اسلامی, 24(1), pp. 117-136.
VANCOUVER
نقیب, حجت الاسلام سید محمد, عشریه, رحمان, خاکسار کُندر, مهران. تحلیل مدیریت منابع عمومی ثروت (انفال) با تأکید بر انفال در حکومت اسلامی. فصلنامه علمی - پژوهشی حکومت اسلامی, 1398; 24(1): 117-136.